• Segueix-nos al

 • Última entrada al Twitter

  Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

 • Segueix-nos al

 • Segueix-nos al

 • Apartats

 • Traductor

 • Categories

 • Visites a la web

  • 43,218 visites
 • Mapa

 • Persones connectades

 • Anuncis

Personalitats adherides

Sam AbramsPoeta i crític literari
La Declaració d’Independència dels Estats Units, del meu país, proclamada el 4 de juliol del 1776, comença afirmant la necessitat de “dissoldre els vincles polítics que l’han lligat a un altre país, i prendre el seu lloc entre les nacions de la terra…”. Crec que Catalunya està arribant vertiginosament al moment en què serà inajornable dissoldre els vincles que l’han lligada a Espanya i prendre el seu lloc legítim entre les nacions de la terra com un igual. És més, crec sincerament que si Catalunya no pren aquesta determinació acabarà deixant d’existir després d’un llarg i dolorós procés de deteriorament i decadència.Les consultes del dia 13 de desembre, i molt particularment la consulta que ens afecta com a ciutadans de Sant Cugat, són un primer pas cap a la independència de Catalunya, un primer pas cap a la plena realització d’aquest país per primera vegada en l’era moderna. És una gran oportunitat i és una gran responsabilitat. Desitjo que tots els conciutadans meditin bé el seu vot i que votin a favor de Catalunya, a favor d’un Estat català. I no voldria que els conciutadans utilitzessin la consulta per anar en contra de res. La consulta no és una eina de càstig. La consulta és per expressar lliurament la nostra opinió sobre el present i el futur de Catalunya, sobre la magnífica possibilitat que Catalunya sigui finalment ella mateixa.

Dono el meu ple suport a la consulta i aniré a votar, honorat i orgullós. Catalunya és una nació entre les nacions europees.

Sebastià Alzamora Poeta
La consulta popular de Sant Cugat del Vallès és una excel·lent mostra de salut democràtica. Només aquells que temen o odien la llibertat de les persones poden mostrar-se en contra del fet que els ciutadans es pronunciïn sobre els assumptes que els concerneixen. Ja sabem (ens ho recorden tothora) que és legítim no desitjar la independència de Catalunya, però sobretot cal recordar que també ho és desitjar-la, expressar-ho i participar activament per fer-la possible: per exemple, acudint a les urnes. Vull expressar, doncs, tot el meu suport a la consulta de Sant Cugat.
Joan B. CullaHistoriador i escriptor
Jordi BoschActor
Jordi CabréEscriptor
Fa quasi tres dècades del pacte constitucional i aquest pacte resulta, avui, completament insuficient pel que fa a les aspiracions d’autogovern que havia tingut Catalunya dins l’Estat espanyol. No només ha resultat insuficient, sinó que, a més, ha quedat incomplert i vulnerat sistemàticament. El nou pacte proposat, en forma de nou Estatut, no sembla haver de tenir millor sort: ans al contrari. És l’hora, doncs, que els catalans ens formulem la pregunta democràtica sobre si volem continuar pertanyent a aquest Estat o si volem salpar cap a horitzons més amplis. És l’hora de decidir sobre la llibertat. L’àmbit municipal és el començament d’una nova onada democràtica dins del nostre país, que com en els anys 70 ha de ser completament imparable. Sense complexos. Sense por. I sense cap més límit que els que ens posem nosaltres mateixos. Per tot això, dono el meu suport a la consulta de Sant Cugat del Vallès.
Lluís CabreraFundador del Taller de Músics
Dono suport a la consulta popular que es farà a Sant Cugat del Vallès el proper 13 de desembre. Tots el pobles, ciutats, territoris, països, nacions, nacions sense Estat… tenen dret a fer les consultes que calgui per tal que la ciutadania s’expressi democràticament. Algun dia, el Parlament de Catalunya, haurà de convocar una consulta sobre el dret d’autodeterminació, un dret democràtic que l’Estat no podrà impedir. Aquest exercici realitzat sense imposicions de cap mena, amb pau i sense violència, és imparable. La força de les urnes sempre estarà per sobre dels interessos de les oligarquies que actuen a favor d’un uniformisme que ofega al poble català.
Montserrat CarullaActriu
La consulta popular que es farà a Sant Cugat del Vallès el proper 13 de desembre té tot el meu suport. Catalunya té dret a ser independent i, per descomptat, té dret a preguntar-s’ho. Les consultes demostraran que l’independentisme és molt més elevat del que alguns ens volen fer creure. Per això desitjo que la consulta de Sant Cugat sigui tot un èxit.
Jordi CocaEscriptor
Dono el meu suport a la consulta de Sant Cugat. Només les dictadures neguen el dret a l’expressió lliure dels ciutadans. Catalunya ha de guanyar la seva independència des de la base, des dels referèndums, des dels ajuntaments. És vital, doncs, saber què volen els catalans. Tal com deia Pedrolo, si em pregunten, responc…
Pep CodóArtista
Núria FeliuCantant
El referèndum sobre la independència que Sant Cugat del Vallès celebrarà el proper 13 de desembre té tot el meu suport. Expressar una opinió dipositant una papereta en una urna és un acte cívic i democràtic que mereix el respecte de tothom. En aquest sentit, desitjo de tot cor que guanyi el sí.
Josep Maria Figueres Professor titular d’història del periodisme a la UAB
M’adhereixo a la iniciativa de la consulta popular que se celebrarà a Sant Cugat del Vallès el proper 13 de desembre i confio que la participació sigui alta. Aquest és el repte.
Patrícia GabanchoPeriodista
El fonament de tota democràcia és la participació i lliure expressió dels ciutadans en qualsevol afer que els pertoqui. Molt més si es tracta d’un tema tan transcendent com és la llibertat. És precisament per la força i extensió que té l’independentisme com a opció factible per a Catalunya que l’Estat espanyol, i els seus representants entre nosaltres, mostren la seva incomoditat davant les consultes populars per l’autodeterminació. Però aquesta incomoditat no ha de frenar l’impuls català per decidir lliurement l’abast de l’ambició col·lectiva. Al contrari, que ens sigui un estímul. Convido tots els ciutadans de Sant Cugat a anar a votar. La llibertat comença en petits gestos com aquest. Si creiem que podem ser lliures, comencem a ser lliures. I si comencem a ser lliures, és qüestió de temps –poc temps- que ho siguem de debò, perquè els moviments populars, quan es posen en marxa, no tenen altre final que l’acompliment de l’anhel que porten. Comencem, doncs, amb un vot.
Josep Grau-GarrigaArtista
Salah JamalMetge i historiador
La consulta popular que es farà a Sant Cugat del Vallès el proper 13 de desembre té tot el meu suport. Com a ciutadà de Catalunya originari de la Palestina ocupada pels colonialistes israelians, crec que el poble de Catalunya i tots els pobles del Món tenen dret a l’autodeterminació i, per descomptat, tenen dret a preguntar-s’ho. Per això desitjo que la consulta de Sant Cugat sigui pacífica i tot un èxit.
Joan LaportaPresident F.C.Barcelona
Joel JoanActor i director
El 13 de desembre serà un dia històric per a la ciutat de Sant Cugat. Després de tres-cents anys de no poder dir en veu alta què penseu que seria millor per al vostre país, ara en tindreu l’oportunitat. Voteu tant els independentistes com els unionistes. El 13-D arriba la llibertat a Sant Cugat. Felicitats com a barceloní. Em feu molta enveja.
Oriol JunquerasHistoriador i diputat al Parlament Europeu
Més de la meitat dels actuals estats d’Europa han assolit la seva independència en el decurs del segle XX i Catalunya serà un dels nous estats del segle XXI. El proper 13 de desembre, Sant Cugat celebrarà un referèndum sobre aquesta qüestió i jo, des de la capital de la Unió Europea, vull fer arribar als santcugatencs tot el meu suport.
Hèctor López BofillProfessor de Dret Constitucional a la UPF
Dono suport al referèndum per la independència que es farà el proper 13 de desembre a Sant Cugat del Vallès i desitjo que sigui un èxit, tant de participació com de vots afirmatius.
Rita MarzoaPeriodista de Catalunya Ràdio
Pedro Morón de la FuentePresident de Catalònia Acord i membre del col.lectiu Els Altres Andalusos
Sant Cugat farà una consulta per la independència el 13 de desembre. En situació de democràcia normalitzada, que no és el cas, hauria de fer-se immediatament una consulta vinculant a tot el territori. La detracció econòmica, el robatori continuat, de l’Estat espanyol ens ofega cada dia més i el govern actual de Catalunya no fa res per evitar-lo. Teniu el meu suport incondicional. Ha arribat l’hora de la separació definitiva. O caixa o faixa.
Arcadi OliveresHistoriador i diputat al Parlament Europeu
Josep Pla-NarbonaArtista
Pere PlanellaDirector teatral
Dono tot el meu suport a la ciutadania de Sant Cugat per la consulta sobre la independència que se celebrarà el proper 13 de desembre.
Carles SolàCatedràtic d’Enginyeria Química UAB
Matthew TreeEscriptor
Al llarg de 25 anys de residència a Catalunya he passat per diverses opcions polítiques respecte al país; al principi era autonomista, fins que vaig veure que d’autonomia de debò, no n’hi havia; després em vaig fer federalista, fins que vaig entendre que la paraula ‘federalisme’ no sortia als diccionaris utilitzats pels polítics que tallen el bacallà a Madrid; i finalment, en veure que el conflicte econòmic, cultural, social i polític entre Catalunya i l’Espanya monolingüe segueix en peu, he arribat a l’única conclusió possible: només la independència acabarà amb aquest conflicte, cosa que beneficiarà tant els catalans com els espanyols. Substituïm una mentida – la suposada unitat d’Espanya – amb una veritat com una casa: si no es pot conviure amb igualtat de drets, s’ha d’iniciar el divorci.
Dono el meu suport al referèndum de Sant Cugat.
Raimundo ViejoProfessor de Teoria Política a la UPF
El 13 de desembre, més democràcia!La democràcia no és un punt final, un estat de coses, una situació immutable. La democràcia és un procés inesgotable, un procediment per a prendre decisions que es funda en la igual dignitat de naixença, en la Nació. El dret de decidir és un dret inalienable de qui ha nascut i qualsevol impediment al seu exercici és, senzillament, una obstrucció al procés de democratització que va començar molt abans del 1978 i que no va acabar aleshores. Des de llavors, cada vegada que hem participat democràticament en la vida pública –votant, manifestant-nos, reunint-nos, opinant… –, la democràcia ha avançat. Quan no ho hem fet, ha retrocedit. I és que només des de la legitimació d’un poder autoritari resulta possible oposar-se al fet que puguin decidir sobre la manera com volen viure les i els que, en un exercici lliure i democràtic, es constitueixen com a Nació. Quan un Estat té problemes amb aquests principis no solament té un problema amb la ciutadania o amb l’ordre públic; té un problema amb la democràcia, amb el poder constituent. I en situacions així, tant si s’aspira a la independència, com si es desitja alguna modalitat de federació o tan sols es vol que tot segueixi com fins ara, és un deure cívic demostrar que, en democràcia, l’única voluntat legítima és la de la ciutadania. El 13 de desembre la democratització avança o retrocedeix. Ciutadania de Catalunya, només de nosaltres depèn el nostre destí.

La consulta de Sant Cugat, per tant, té tot el meu suport.

Emma VilarasauActriu
Toni XuclàMúsic
Hem lluitat molt per aconseguir la democràcia i lluitem dia a dia per mantenir-la. Lluitem per mantenir la democràcia i la llibertat. El nostre poble lliure i democràtic té tot el dret a preguntar-se cap a on vol anar. Jo veig aquesta consulta popular del dia 13 de desembre com un acte de maduresa, un acte per mitjà del qual ens preguntem els uns als altres quin full de ruta hem de seguir. Acostem-nos a les urnes i votem. No esperem que decideixin per nosaltres.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: