• Segueix-nos al

 • Última entrada al Twitter

 • Segueix-nos al

 • Segueix-nos al

 • Apartats

 • Traductor

 • Categories

 • Visites a la web

  • 43,136 visites
 • Mapa

 • Persones connectades

 • Anuncis

L’organització de la consulta del 13-D busca una participació ‘molt superior’ al 10%

Notícia extreta de www.cugat.cat

Moment de la roda de premsa al Terra Dolça

Moment de la roda de premsa al Terra Dolça

La Plataforma Santcugatenca per l’Autodeterminació reconeix que una participació del 10% en la consulta sobre la sobirania de Catalunya a Sant Cugat seria ‘negativa’. Ho han explicat els responsables de l’entitat en una roda de premsa aquest dilluns al Terra Dolça, on han confirmat que l’acte final de la campanya del referèndum es farà l’11 de desembre a la nostra ciutat, tot i que la ubicació està per confirmar. La plataforma local, que ja suma prop de 900 adherits, es marca l’objectiu d’aconseguir entre 12.000 i 13.000 euros, dels quals ja ha recollit 5.500, per fer una campanya i una consulta amb garanties.

La Plataforma Santcugatenca per l’Autodeterminació ha posat èmfasi en les peculiaritats de Sant Cugat com a municipi residencial i extens en el territori, i en les dificultats que té per fer arribar la consulta a la població. L’entitat ha confirmat que la nostra ciutat acollirà l’acte final de la campanya, motiu pel qual ha reconegut que el focus d’atenció del dia 13 estarà posat a Sant Cugat.

El portaveu de la plataforma santcugatenca, Víctor Alexandre, ha xifrat per primer cop una participació que l’entitat consideraria ‘negativa’.

Víctor Alexandre

És un repte molt gran, si només obtenim un 10% no ho considereren gens positiu. Com més s’apropa la data, l’interès també creix.

Escolta-ho

La coordinadora nacional de la consulta ha participat a la roda de premsa i ha reiterat que Sant Cugat, amb 60.000 habitants amb dret a vot, serà el municipi més gran dels 161 que duran a terme la consulta el dia 13. Això suposa una població amb dret a vot de més de 700.000 persones, superior a països de la Unió Europea com Luxemburg i Malta. Un fet que la coordinadora assegura que els permetrà internacionalitzar la consulta.

El membre de la coordinadora Uriel Bertran ha explicat que Sant Cugat és un símbol de la dimensió que ha agafat el referèndum.

Uriel Bertran

Ens trobem en una ciutat de 60.000 electors, un símbol de la dimensió de la consulta, que ha superat totes les previsions de la coordinadora.

Escolta-ho

Bertan ha explicat que les properes onades de consultes a Catalunya es faran el febrer i l’abril. El càlcul aproximat que ha fet la coordinadora és que fins l’abril podrien haver passat pel referèndum uns 400 municipis.

Encara es desconeix on la coordinadora centralitzarà les dades i el recompte de vots de la consulta del desembre. Tot i això, el Club Muntanyenc (CMSC) acollirà una sala de premsa amb tota la informació local sobre el referèndum.

A Sant Cugat poden votar totes les persones censades a Sant Cugat majors de 16 anys només amb el DNI en cas que aquest especifiqui el domicili a la ciutat. Si el document no inclou l’adreça de la nostra ciutat, també cal portar el certificat d’empadronament. El vot per avançat es pot dur a terme dilluns i dimarts entre les cinc de la tarda i les nou del vespre, i dissabte i diumenge de dotze a dues del migdia.

anna bernadó
Noticia difosa el 23/nov/09

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: